home
Op basis van jarenlange ervaring heeft Dutch Mountings zijn eigen werkwijze ontwikkeld, die misschien nog het best te typeren valt als: ambachtelijk werk met gebruikmaking van eerdere ontwerpen. Voor veel typen objecten zijn gestandaardiseerde oplossingen in huis, maar per keer worden deze aangepast. Zo krijgt ieder object de ondersteuning die er het beste bij past.

Deze gecombineerde aanpak leidt tot esthetisch hoogwaardige oplossingen. Dankzij de standaardisatie ontstaat er een lijn in de collectie, terwijl het ambachtelijke aspect ervoor zorgt dat ieder object optimaal aan de bezoekers wordt getoond. Daarnaast is ook de conservering ermee gebaat. Per object wordt bekeken wat de stevige onderdelen zijn, en waar dus steunen aangebracht kunnen worden. De gebruikte materialen zijn betrouwbaar, en uiteraard zuurvrij. Over het algemeen wordt er gewerkt met messing, afgewerkt met spuitlak en waar nodig bekleed met vilt.

Een praktisch voordeel is het werken met een demontabel systeem. Dat maakt niet alleen de installatie eenvoudig. Ook het aanpassen van een steun is vaak mogelijk, bijvoorbeeld om van een staande opstelling over te gaan naar een hangende. Bij uitgaande bruiklenen kan de steun gemakkelijk mee.

Dutch Mountings maakt de steunen in eigen atelier of bij u ter plaatse.

solderen en zagen